Pivovar Vŕšky

Špičková česká technológia minipivovaru, ktorá je na Slovensku ojedinelá, zaručuje kvalitný technologický proces. Spolu s technológiou dotvárajú pivko výrazné osobnosti sládkov pána Františka, rodáka z Moravy spolu so synom Viliamom.

Sociálne siete:

Image Alt

O sládkoch

Sládkovia mu rozumejú

Na začiatku bolo hádam najťažšie nájsť sládka so skúsenosťami. Podarilo sa, pivo v domácom horskom pivovare varí jeden z najskúsenejších sládkov na Slovensku František Hujík, ktorý má viac ako 40-ročné skúsenosti. Dnes v pivovare pracuje aj jeho syn Viliam a kto sládkov z Vŕškov spozná, presvedčí sa, že pivo, a všetko s ním spojené, je ich životným poslaním.

„Pivo sme chceli variť tradične, bez úprav, aby malo v sebe všetky zložky, aké malo pivo kedysi. A, samozrejme, aby výborne chutilo“

Pivo z Vŕškov sa nefiltruje, nepasterizuje ani inak nekonzervuje. Vyrába sa len z jačmenného sladu, zo žateckého chmeľu, z pivovarských kvasiniek a vody.