Pivovar Vŕšky

Špičková česká technológia minipivovaru, ktorá je na Slovensku ojedinelá, zaručuje kvalitný technologický proces. Spolu s technológiou dotvárajú pivko výrazné osobnosti sládkov pána Františka, rodáka z Moravy spolu so synom Viliamom.

Sociálne siete:

Image Alt

Proces výroby

d

PIVOVARNÍCTVO

Pivo Vŕšky sa varí tradičným českým spôsobom - na dva rmuty - pričom sládek strávi varením 10 hl aj s prípravou asi 14 hodín. Na dobre uležané pivo si treba aj náležite počkať, pivo zreje v tankoch ďalších 10-15 dní a potom leží ešte ďalších 10-15 dní. Pritom je potrebné ho každý deň ochutnať, sledovať teplotu a tlak v nádobách a správne rozhodnúť, kedy je čas na sudovanie. Správne načapovať kvasinkové pivo sa treba tiež naučiť, pretože jeho penivosť je vyššia, ale potom tá radosť z krásnej krémovej čiapočky!

d

BALENIE V SUDOCH

30 l, 50 l sud s výčapným zariadením. Možnosť zapožičania výčapného zariadenia.

d

BALENIE VO FĽAŠIACH

1 l, 2 l PET, 0,33 l, 0,50 l fľaše sklo

d

ČAPOVANÉ PIVO

Tradične na výčape: Vŕšky PRÉMIUM polotmavé 11 % hmot. kvasinkové nepasterizované, Vŕšky 12% PILS svetlé, Vŕšky tmavé 13% hmot. kvasinkové nepasterizované, Vŕšky 12% medový špeciál

Základné suroviny na výrobu Piva Vŕšky:

žatecký chmeľ, jačmenný slad, pivovarské kvasinky a horská voda z Malej Fatry