Pivovar Vŕšky

Špičková česká technológia minipivovaru, ktorá je na Slovensku ojedinelá, zaručuje kvalitný technologický proces. Spolu s technológiou dotvárajú pivko výrazné osobnosti sládkov pána Františka, rodáka z Moravy spolu so synom Viliamom.

Sociálne siete:

Image Alt

Proces výroby

d

PIVOVARNÍCTVO

Pivo Vŕšky sa varí tradičným českým spôsobom - na dva rmuty - pričom sládek strávi varením 10hl aj s prípravou asi 14 hodín. Na dobre uležané pivko si treba aj náležite počkať, pivo zreje v tankoch ďalších 10-15 dní a potom leží ešte ďalších 10-15dní. Pritom je potrebné ho každý deň ochutnať, sledovať teplotu a tlak v nádobách a správne rozhodnúť, kedy je čas na sudovanie. Správne načapovať kvasinkové pivo sa treba tiež naučiť, pretože jeho penivosť je vyššia, ale potom tá radosť z krásnej krémovej čiapočky!

d

PIVO V SUDOCH

30l, 50l sud aj s výčapným zariadením.

d

PIVO VO FĽAŠI

1l, 2l PET fľaše, na objednávku 0,33l, 0,50l sklenené fľase.

d

ČAPOVANÉ PIVO

0,3l, 0,5l tradične na výčape: Pivo 11% hmot. PREMIUM, polotmavé kvasinkové, nepasterizované, ležiak výčapný, alk.: 4,2% obj., Pivo 13% hmot., tmavé kvasinkové pivo nepasterizované, ležiak výčapný, alk.: 5,0 % obj., Sezónny pivný špeciál podľa ponuky.

Základnými surovinami na výrobu piva sú: voda, slad a chmeľ.

Pivo Vŕšky sa varí tradičným českým spôsobom – na dva rmuty. Sládek strávi varením 10hl aj s prípravou asi 14 hodín. Na dobre uležané pivko si treba aj náležite počkať, pivo zreje v tankoch ďalších 10-15 dní a potom leží ešte ďalších 10-15dní. Pritom je potrebné ho každý deň ochutnať, sledovať teplotu a tlak v nádobách a správne rozhodnúť, kedy je nakoniec čas na sudovanie.