Pivovar Vŕšky

Špičková česká technológia minipivovaru, ktorá je na Slovensku ojedinelá, zaručuje kvalitný technologický proces. Spolu s technológiou dotvárajú pivko výrazné osobnosti sládkov pána Františka, rodáka z Moravy spolu so synom Viliamom.

Sociálne siete:

Image Alt

Pivo Vŕšky Medové, 12 % hmot. polotmavé kvasinkové, nepasterizované

Pivo Vŕšky Medové, 12 % hmot. polotmavé kvasinkové, nepasterizované

Ležiak výčapný, alk.: 4,8 % obj.

Medový špeciál je vyrobený tradičným spôsobom, na dva rmuty, zo štyroch druhov špeciálneho sladu, chmeľu a kvasníc. Pivo je medovej farby, s obsahom alkoholu 4,8 %, s jemnou medovou príchuťou. Po uvarení kvasí v CK tanku minimálne 14 dní a následne leží a dozrieva minimálne ďalších 16 dní v ležiackom tanku. Odborne tento proces nazývame dvojfázové kvasenie.

Špeciálne Pivo Vŕšky je vyrábané klasickou pivovarníckou technológiou tzv. spodného kvasenia. V priebehu dozrievania je do neho pridávaný studenou cestou pravý včelí med. Znamená to, že všetky zdraviu prospešné látky obsiahnuté v mede, zostávajú po celú dobu trvanlivosti vo svojej plnej aktívnej forme. Cukry obsiahnuté v mede sa v priebehu dokvasenia menia na alkohol a kysličník uhličitý.

 

Balenie výrobku:

Pivo sa plní do čistých, umytých a vypláchnutých obalov:

  • sklo fľaše s deklarovaným objemom 330 ml, 500 ml
  • PET fľaše s deklarovaným  objemom: 1000 ml, 2000 ml
  • KEG sudov s objemom 30 l, 50 l

Alkohol:

4,8%

Typ:

polotmavé, kvasinkové

Filtrácia:

Nefiltrované

Pasterizácia:

Nepasterizované

Zloženie

Voda, jačmenný slad, chmeľ, kvasnice, med

Kategória: